PowerShell Studio 2018 5.5.153 - multiple issues

Support for all customers who have purchased a SAPIEN PowerShell Studio product license. This forum does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
Pierreka
Posts: 5
Joined: Thu Sep 22, 2016 9:27 am

PowerShell Studio 2018 5.5.153 - multiple issues

Post by Pierreka » Thu Jul 12, 2018 11:20 pm

To help you better we need some information from you.

*** Please fill in the fields below. If you leave fields empty or specify 'latest' rather than the actual version your answer will be delayed as we will be forced to ask you for this information. ***

Product, version and build: PowerShell Studio 2018 v5.5.153
32 or 64 bit version of product: x64
Operating system: Windows Server 2008 R2
32 or 64 bit OS: x64
*** Please add details and screenshots as needed below. ***

Hello,
Recently i upgraded SPSS to 2018 and at first run surprisingly discovered, that intellisence does not work at all :(
If i type any command, like "Test-Connection" and then use "dash" then "Ctrl+Space" - nothing happens, but in previous versions it always worked well.

Another issue is that since the upgrade once i do "Import-Module -Name ActiveDirectory" - nothing happens, i mean, module is being imported with no issues, but i cant use any VERB-AD* commands :(

Please kindly advice how these issues can be fixed?

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6571
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: PowerShell Studio 2018 5.5.153 - multiple issues

Post by Alexander Riedel » Thu Jul 12, 2018 11:47 pm

If intellisense is not working, it either was not able to build the cache for that or it has not yet finished.
You should see a message in the output window if it is build the cache on startup. Did you see that?
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
Pierreka
Posts: 5
Joined: Thu Sep 22, 2016 9:27 am

Re: PowerShell Studio 2018 5.5.153 - multiple issues

Post by Pierreka » Fri Jul 13, 2018 1:41 am

Hi Alexander,
thank you for your reply.
Actually you was absolutely right, and looks like previously while i had been using SPSS 2017 i had cache already built in place, so this is why once upgraded i immediately had everything i wanted.
But as i have already figured out, SPSS 2018 has different folder for storing cache and also it seems that i have to be more patient :)
Having that said, now everything works fine. Cache was built successfully.

Have a nice Friday 13th