Cache Builder is showing progress windows

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
xav197
Posts: 33
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:02 am
Location: Montreal, QC, Canada
Contact:

Cache Builder is showing progress windows

Post by xav197 » Mon Mar 28, 2016 2:57 pm

Product, version and build: 5.2.118
32 or 64 bit version of product: 64
Operating system: Win8.1
32 or 64 bit OS: 64

Hey Sapien Team,

After installing the last update (5.2.118) the CacheBuilder is showing a window for each cmdlets getting updated via Get-Help

Let me know if you need more information
http://imgur.com/y8Yscn3
Francois-Xavier Cat
PowerShell MVP/SAPIEN MVP

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7051
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Cache Builder is showing progress windows

Post by Alexander Riedel » Mon Mar 28, 2016 3:39 pm

We are looking into it. We had to change the way modules are loaded due to a bug in Powershell. Otherwise it would not say which functions are exported. I suspect that getting the synopsis triggers the get-help update. Running Update-Help beforehand might help.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
DevinL
Site Admin
Posts: 1098
Joined: Mon Aug 17, 2015 2:25 pm

Re: Cache Builder is showing progress windows

Post by DevinL » Mon Mar 28, 2016 5:33 pm

I'm currently unable to reproduce this, which version of PowerShell are you running?
DevinL
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
xav197
Posts: 33
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:02 am
Location: Montreal, QC, Canada
Contact:

Re: Cache Builder is showing progress windows

Post by xav197 » Mon Mar 28, 2016 8:01 pm

Thanks guys for the quick answer, this is not a big issue.

Here is the output of $psversiontable
Name                           Value
----                           -----
PSVersion                      5.0.10586.117
PSCompatibleVersions           {1.0, 2.0, 3.0, 4.0...}
BuildVersion                   10.0.10586.117
CLRVersion                     4.0.30319.42000
WSManStackVersion              3.0
PSRemotingProtocolVersion      2.3
SerializationVersion           1.1.0.1
Francois-Xavier Cat
PowerShell MVP/SAPIEN MVP

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7051
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Cache Builder is showing progress windows

Post by Alexander Riedel » Mon Mar 28, 2016 9:16 pm

June says this might be a problem with Powershell's Get-Help. We are looking if we can suppress at least the progress popup. But we cannot prevent the full text search it does, It might just take a little longer than usual to cache everything.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.