PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Use this forum to ask questions before you buy. Need information on licensing or pricing? Questions about a trial version? This is the right place for you. No scripting questions, please.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.
User avatar
obiwein
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:57 am

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by obiwein » Mon Feb 08, 2010 2:34 am

Windows...

Started over with a new script from scratch. Able to create a package with that and had it launch with no issues. It pops up a windows that disapears very quickly that says something about being a test version.

The script simply had "get-date" in it.

Next packaged the larger script up again. It has the same output even though the actual script should draw a form on the screen prompting for input.

Any ideas?

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6818
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by Alexander Riedel » Mon Feb 08, 2010 2:37 am

Windows? Ok. In order to diagnose this we cannot change more than one variable at a time. If you change machines, OSes and packages randomly I cannot determine what is going on.
So please provide what exact OS, service pack level, bit-ness and Powershell version you have for testing.
Then run the provided exe and tell me what the result is.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
obiwein
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:57 am

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by obiwein » Mon Feb 08, 2010 2:45 am

Windows XP Professional
Service Pack 3
32 bit

Output of $PSVersionTable
CLRVersion 2.0.50727.3603
BuildVersion 6.0.6002.18111
PSVersion 2.0
WSManStackVersion 2.0
PSCompatibleVersions {1.0, 2.0}
SerializationVersions 1.1.0.1
PSRemotingProtocolVersion 2.1

The exe you sent via download link seems to launch and close quickly.
Newly created exe with only "get-date" has same output.
Larger script that should eventually be packaged when created as a new package with a created form, etc., also has the exact same output.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6818
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by Alexander Riedel » Mon Feb 08, 2010 2:52 am

The exe I sent is a cmdline exe. Did you launch it from a command prompt? If you just double click it from Windows explorer it will just flash a shell window briefly like ANY Win32 command line exe.
Can you confirm that?

You cannot have a windows form and standard output in the same exe.
Windows doesn't work that way. Get-Date prints to stdout basically on a command line. If you want a Windows exe with a form you need to provide a field where you output the return from get-date.


Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
obiwein
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:57 am

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by obiwein » Mon Feb 08, 2010 4:38 am

The one you created when launched from the command line does indeed return the date.

The one I created returns this:
"This script package was created with a
trial version of the SAPIEN Script Packager."

Nothing else happens with my get-date package.

The one with the form I mentioned is a much larger script that does indeed have a form generated when launched in a Powershell window before being packaged. After being packaged it returns the same trial version message as my get-date test script.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6818
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by Alexander Riedel » Mon Feb 08, 2010 4:48 am

Ok, when you package that other script, what host do you select?
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
obiwein
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:57 am

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by obiwein » Mon Feb 08, 2010 5:00 am

Package = "Package"

Output file = "c:temppackage.exe"

Engine type is set to:
SAPIEN PowerShell Host (Command Line)

Run STA is checked

Manifest = Embed a default manifest

Delete files after execute is unchecked.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6818
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by Alexander Riedel » Wed Feb 10, 2010 6:05 am

Ok, please refer to my previous post:
"I noticed that you have a manifest added, which some XP systems don't like for command line files."
So maybe you want to not select that on your machine.
Additionally, I am not quite clear what you are trying to do. You say you want to bring up a form, yet you use the command line host.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
obiwein
Posts: 15
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:57 am

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by obiwein » Wed Feb 10, 2010 10:43 pm

How do I not add a manifest?

The ultimate goal is to package a large script that generates a form, prompts for user information and then creates a new user account.

Unable to get that script file to package properly and produce output, nor are we able to package and produce output from a newly created test script that does nothing but return the date. Scripts that we are packaging launch and then do nothing.

Again, if it's the manifest, how could that be fixed?

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6818
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

PrimalScript 2009 Packager not launching exe's

Post by Alexander Riedel » Thu Feb 11, 2010 2:53 am

First of all, please download the latest service build, 5.0.627 to make sure we have the same thing.
Second, there is a combo box on the packager options for the manifest.
See chapter 13 in the manual.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.