Page 1 of 1

Cant contact server

Posted: Fri Feb 01, 2019 5:43 pm
by laned101
Ive just installed 'PS Studio 2019' but its failing to launch correctly as its complaining about not being able to contact the activation server. Ive double checked no proxy settings, no firewall enabled and no odd host entries.

Running wireshark it looks like its trying to contact 31.214.119.58, then tries 52.26.108.183 but it fails constantly.

I tried uninstalling the intial installed version of 2019 (which was installed from an upgrade of 2018) but this of course behaves the same way. Any ideas on whats going on here?

Re: Cant contact server

Posted: Fri Feb 01, 2019 10:06 pm
by J. Reif
Hello laned101,

Our server's IP address is [disregard, removed by moderator] , so I am not sure why the IPs you list would be contacted, however, please rest assured we are looking into this.

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 5:20 am
by Alexander Riedel
To better understand what is happening here, could you tell us what your geographical location is? In other words, which country are you in?

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 6:40 am
by laned101
Im not seeing any requests to that IP address, im currently in the UK.

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 6:43 am
by laned101
This looks to be the address its attempting to address
Image

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 7:29 am
by Alexander Riedel
I am a bit concerned here, because the IP location for 31.214.119.58 that you originally specified is located in Kuwait.
The others are Amazon mirrors it seems, which would be normal. I'll look into it some more today.

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 10:59 am
by laned101
Yes that concerned me to, it was the reason I uninstalled the upgraded version and downloaded the latest version from the site directly (incase the update was compromised).

Re: Cant contact server

Posted: Sat Feb 02, 2019 1:05 pm
by laned101
Well can you let me know the ip or url its meant to be contacting please so I can check if that works or at least confirm its at least making an attempt to the correct place? Im starting to get frustrated with this software

Re: Cant contact server

Posted: Tue Feb 05, 2019 12:58 pm
by J. Reif
Sorry for the delay in answering. The software is contacting https://www.sapien.com. I see from our logs that your software has been activated. Have you encountered any more issues with activation?