Module Cmdlets not showing up in Object Browser

Use this forum to ask about non-product related topics (login issues, product registrations, web site questions, etc.) No technical support questions, please.
Forum rules
Do not post any licensing information in this forum.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.
User avatar
bpurchell
Posts: 11
Joined: Fri Feb 21, 2014 9:20 am

Module Cmdlets not showing up in Object Browser

Post by bpurchell » Mon Mar 20, 2017 8:48 am

I recently installed PowerShell Studio 2015 (32 bit) on a new Windows 10 Enterprise Anniversary Edition. In my Object Browser none of my modules are appearing (ActiveDirectory, SQL PS, etc) - I've tried refreshing my cache to no avail. I do see snappins but not modules, how do I get the cmdlets for the modules to appear. I tried running a Get-Module -ListAvailable and they appear but not in the Object Browser. I've searched the forums and did some Googling to no avail - any assistance is appreciated.

User avatar
DevinL
Site Admin
Posts: 1098
Joined: Mon Aug 17, 2015 2:25 pm

Re: Module Cmdlets not showing up in Object Browser

Post by DevinL » Mon Mar 20, 2017 9:23 am

Exactly which version of PowerShell Studio are you using? PowerShell 2015 (32-bit) covers a wide range of possibilities and there was a bug at some point that year that prevented the data being cached properly.

One thing you can try is using our BuildModuleCache.ps1 script that will manually build the files that PowerShell Studio may have missed in its initial caching process. In recent builds, we've added the functionality of this script so it's no longer necessary but for those with subscriptions that expired before then, this script may help out:
Build Module Cache.ps1
(37.84 KiB) Downloaded 49 times
DevinL
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6710
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Module Cmdlets not showing up in Object Browser

Post by Alexander Riedel » Mon Mar 20, 2017 9:25 am

Please post in the product forum with the proper version numbers.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.