Support Forums

WMI Explorer 2014 V2.0.45.091614 does not start

Product support for WMI Explorer users
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.
User avatar
cybertyger
Posts: 2
Joined: Tue May 07, 2013 7:26 am

WMI Explorer 2014 V2.0.45.091614 does not start

Postby cybertyger » Wed Oct 08, 2014 7:10 am

On my System right after the installation WMI Explorer 2014 does not start. I receive an error message in German:
SAPIEN-Error.png
Error Message
SAPIEN-Error.png (37.9 KiB) Viewed 3067 times


In English it means basically:
"The specified device or path or the file can not be accessed. You may not have sufficient privileges to access the element."

Product:
WMI Explorer 2014 Version 2.0.45.091614 (32 bit version)
WMI Explorer 2014 Version 2.0.45.091614 (64 bit version)

Operating system:
Windows 7 Professional 64 Bit
User avatar
Alexander Riedel
Posts: 5866
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: WMI Explorer 2014 V2.0.45.091614 does not start

Postby Alexander Riedel » Wed Oct 08, 2014 1:22 pm

WMI Explorer 2014 requires elevated privileges to run.
The error message would indicate you are not allowed to elevate on your system.
(I can read German, no worries)
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.
User avatar
cybertyger
Posts: 2
Joined: Tue May 07, 2013 7:26 am

Re: WMI Explorer 2014 V2.0.45.091614 does not start

Postby cybertyger » Thu Oct 09, 2014 8:58 am

Thanks for your fast reply! But it is not possible to run the program as Administrator under a restricted user account. Trying to run as Administrator results in the same error message without asking for Admin credentials. I have to log off from the restricted user account and to log on to an Administrator account to run the program.
User avatar
Alexander Riedel
Posts: 5866
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: WMI Explorer 2014 V2.0.45.091614 does not start

Postby Alexander Riedel » Thu Oct 09, 2014 10:45 am

I am not sure I understand. WMI Explorer has a manifest that automatically asks for elevation if launched. If your user
ID does not have the right to elevate you see a message like this.
If you do not elevate you do not have access to the root namespace and therefore you simply would see nothing.

Please try on a machine with no access restriction and determine that way which rights your user is missing.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

Return to “WMI Explorer”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests