Skype for Buisness

Ask questions about creating Graphical User Interfaces (GUI) in PowerShell and using WinForms controls.
Forum rules
Do not post any licensing information in this forum.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
Post Reply
User avatar
jpizzuco
Posts: 3
Joined: Mon Feb 16, 2015 1:40 pm

Skype for Buisness

Post by jpizzuco » Fri Oct 12, 2018 5:36 am

Hi Guys,
I'm trying to manage our skype for business 2015 user accounts using a GUI, But the module doesn't seem to load. This is my script

$form1_Load={
Import-Module SkypeForBusiness

}
$buttonSkype_Click = {
get-csuser useraccount
}

I'm running PS Studio 2018

User avatar
jvierra
Posts: 12771
Joined: Tue May 22, 2007 9:57 am
Contact:

Re: Skype for Buisness

Post by jvierra » Fri Oct 12, 2018 6:18 am

That module is only available on the server if the PowerShell tools have been installed.

User avatar
jpizzuco
Posts: 3
Joined: Mon Feb 16, 2015 1:40 pm

Re: Skype for Buisness

Post by jpizzuco » Fri Oct 12, 2018 6:25 am

I installed the skype for business management tools locally on my PC and I connect to the server and query the users
load-module skypeforbusiness
get-csuser UserName

But when I add it to my script it doesn't work

User avatar
jvierra
Posts: 12771
Joined: Tue May 22, 2007 9:57 am
Contact:

Re: Skype for Buisness

Post by jvierra » Fri Oct 12, 2018 6:32 am

Some modules for Azure and Lync won't work in a form. You will need to run that code as a job which works with Azure.

User avatar
jpizzuco
Posts: 3
Joined: Mon Feb 16, 2015 1:40 pm

Re: Skype for Buisness

Post by jpizzuco » Fri Oct 12, 2018 6:37 am

Can you explain "You will need to run that code as a job which works with Azure"

User avatar
jvierra
Posts: 12771
Joined: Tue May 22, 2007 9:57 am
Contact:

Re: Skype for Buisness

Post by jvierra » Fri Oct 12, 2018 6:45 am

help start-job -full

Look at the examples.

Post Reply