Support Forums

Customized modules not appearing in Powershell Studio

Support for all customers who have purchased a SAPIEN PowerShell Studio product license. This forum does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.
User avatar
weiyen.tan@gmail.com
Posts: 52
Joined: Wed Apr 09, 2014 2:06 am

Customized modules not appearing in Powershell Studio

Postby weiyen.tan@gmail.com » Thu Jan 21, 2016 12:15 am

Product, version and build: PowerShell Studio 2015 v4.2.99
32 or 64 bit version of product: 64 Bit
Operating system: Windows 10 Enterprise
32 or 64 bit OS: 64 bit

Hi,

I have a few powershell modules that I have created and stored in the default
c:\Program Files\WindowsPowershell\Modules

I can see it in the shell and get the help in functions by using get-help and .

What I would like is to be able to see that in the objectbrowser in powershell studio. I can't make it see my customised module.

What do I need to do to make my customised modules appear in Powershell studio?
User avatar
davidc
Posts: 4452
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: Customized modules not appearing in Powershell Studio

Postby davidc » Thu Jan 21, 2016 9:09 am

If the module doesn't appear in the Object browser, you will have to refresh PowerShell Studio's cache:

Rebuild Cache.png
Rebuild Cache.png (14.18 KiB) Viewed 946 times


Since some modules are version / Platform specific, please verify your platform settings in PowerShell Studio.

David
David
SAPIEN Technologies, Inc.
User avatar
weiyen.tan@gmail.com
Posts: 52
Joined: Wed Apr 09, 2014 2:06 am

Re: Customized modules not appearing in Powershell Studio

Postby weiyen.tan@gmail.com » Sun Jan 31, 2016 3:32 am

Hi David,

Just a follow up with this.

I managed to fix the problem after scouring your old forum posts. I found [url="https://www.sapien.com/forums/viewtopic.php?t=9073"]this[/url].

I had to do a clean and then a rebuild for the 64 bit version. Everything is working as is...perhaps this is something that needs to be investigated. As it does not seem to be initiating when pressing the rebuild cache button .

Return to “PowerShell Studio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests