GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST LICENSE NUMBERS, ACTIVATION KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
Domtar
Posts: 90
Joined: Sun Mar 03, 2013 12:42 pm

GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Domtar »

To help you better we need some information from you.

*** Please fill in the fields below. If you leave fields empty or specify 'latest' rather than the actual version your answer will be delayed as we will be forced to ask you for this information. ***

Product, version and build: PS Studio 2020 5.7.173
32 or 64 bit version of product: 64-bit
Operating system: windows 10
32 or 64 bit OS: 64-bit


*** Please add details and screenshots as needed below. ***

DO NOT POST LICENSES, KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM

i've been using PS Studio for years now and since this latest update, now whenever I hit ctrl-F5 to run a script, there is a delay for about 20 seconds where nothing happens. i just wait and then my GUI is opening.

this has never happened before.

i've rebuilt the local cache, same issue. please suggest a way to get rid of this annoying delay.

thank you!

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7379
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Alexander Riedel »

I can't produce that here. 20 seconds suspiciously sounds like a network time-out. Does your script do anything on the network before it shows the form?
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
Domtar
Posts: 90
Joined: Sun Mar 03, 2013 12:42 pm

Re: GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Domtar »

like i said, i never had this behavior before the update, and i'm working on the same scripts for some days. some are local on my computer.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7379
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Alexander Riedel »

Maybe you can provide a little more information.
What kind of script is it?
If you run the script from the console, does it do the same thing?
If you package it as an exe, how is that behaving?
"Some are local on your computer" ? Are you dot sourcing anything that might not be there?
What if you use a simple "Hello World" script? Is that delayed too?
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
Domtar
Posts: 90
Joined: Sun Mar 03, 2013 12:42 pm

Re: GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Domtar »

please disregard this request.

yesterday was that kind of day where nothing was going correctly, everyone was after me to fix issues, etc... let's say I was not behaving normally ;-)

I've rebuilt the cache and rebooted and now, all is back to normal.

sorry about this mess.

thanks!

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7379
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: GUI won't show up for 20 seconds when started with ctrl-F5

Post by Alexander Riedel »

Ok, glad to hear. We all have these day. But just to make sure, the cache has nothing to do with that :D
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.