Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Support for all customers who have purchased a SAPIEN PowerShell Studio product license. This forum does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
KurtTheBerner
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:48 am

Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by KurtTheBerner » Mon Oct 01, 2018 6:26 am

Product: Powershell Studio 64-Bit, Version 5.5.154
OS: Windows 10 [Version 10.0.17134.167] 64-Bit

When trying to debug remotely (Strg+F6) the following Error occurs (see Output Window below).
The Debug Script DebugTest.ps1 is not correctly copied to the Target System (C:\ProgramData\SAPIEN\RemoteDebugger\DebugTest.ps1), it contains only one Line with the String "erId". This explains the Errormessage.
The RSEEService on the Target System is Running.

Output Window:
>> Remote Debugging (DebugTest.ps1) Script...
>> Remote Host: minint-v2f16u5
>> Platform: V5 64Bit
>> Connecting to RSEE Host...
>> Connected
ERROR: erId : The term 'erId' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check
ERROR: the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
ERROR: At C:\ProgramData\SAPIEN\RemoteDebugger\DebugTest.ps1:1 char:1
ERROR: + erId
ERROR: + ~~~~
ERROR:     + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (erId:String) [], CommandNotFoundException
ERROR:     + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
ERROR: 

>> Script Ended

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6685
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by Alexander Riedel » Mon Oct 01, 2018 6:33 am

Please provide the actual script you are trying to debug there. Generally there is not problem sending the entire script to the remote machine, so we would need to see what it is that is used. Please zip and attach here or upload via support upload, thanks!
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
KurtTheBerner
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:48 am

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by KurtTheBerner » Mon Oct 01, 2018 6:54 am

The Script content doesn't matter I've tried different Scripts with the same behaviour.
The faulty Line is not always the same I've seen "erId", "yPath" or "n"

Here is my small Test Script:
function Test
{
  $a = "000000000000"
  Write-Output "111111111111"
  Write-Output "222222222222"
  Write-Output "333333333333"
  return $a
}

$b = Test
Write-Output "-----$($b[-1])-----"

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 6685
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by Alexander Riedel » Mon Oct 01, 2018 7:02 am

Seems odd. I'll have someone look into it.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
davidc
Posts: 5475
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by davidc » Mon Oct 01, 2018 1:21 pm

The next service release should hopefully resolve your issue. We made changes to address communication issues with the RSEE service and we have not been able to reproduce the issue with these changes present.

We expect the new build to be released within a week or so.
David
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
davidc
Posts: 5475
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by davidc » Tue Oct 09, 2018 9:02 am

Please try the latest service release of PowerShell Studio (v5.5.155). This issue should be resolved.
David
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
KurtTheBerner
Posts: 3
Joined: Tue Feb 10, 2015 1:48 am

Re: Remote debugging Script not correctly copied to the Targetsystem

Post by KurtTheBerner » Tue Oct 09, 2018 9:56 pm

Now it works perfectly, Thanks.