Support Forums

'Edit with PrimalScript' not showing up for some file types

Support for all customers who have purchased a PrimalScript product license. This forum does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.
User avatar
TXTechie
Posts: 5
Joined: Wed Mar 25, 2009 6:39 am

'Edit with PrimalScript' not showing up for some file types

Postby TXTechie » Thu Sep 03, 2015 2:43 pm

I just recently installed PrimalScript 2015 v7.1.67 (64-bit) on my Win7 SP1 (64-bit) OS and I noticed that the "Edit with PrimalScript" option does NOT show up when I right-click on .cmd or .bat files (which I often edit).

I found this forum thread (https://www.sapien.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=8171) which mentions the same thing and I checked my registry and all suggested registry values are properly set:

* HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\text\shell\Edit with PrimalScript\command\(Default) = contains the proper path to .exe
* HKEY_CLASSES_ROOT\.bat\PerceivedType = Text
* HKEY_CLASSES_ROOT\.cmd\PerceivedType = Text

I first thought, as suggested by the other forum thread, that my PC's configuration could be messed up. I installed PrimalScript 2015 v7.1.67 (64-bit) on two other test PCs running Win7 SP1 (64-bit) - even one that was just freshly installed - and I'm getting the same results (no "Edit with PrimalScript" option for .bat or .cmd files).

Can someone please help me get this simple but very beneficial feature back on my PC?

Regards,

TXTechie
User avatar
SAPIEN Support Forums
Posts: 945
Joined: Wed Dec 03, 2014 2:26 pm

'Edit with PrimalScript' not showing up for some file types

Postby SAPIEN Support Forums » Thu Sep 03, 2015 2:43 pm

This is an automated post. A real person will respond soon.

Thank you for posting, TXTechie.

Did you remember to include the following?
    1. Product, version and build (e.g. Product: PrimalScript 2014, Version & Build: 7.0.46. Version and build information can be found in the product's About box accessed by clicking the blue icon with the 'i' in the upper right hand corner of the ribbon.)
    2. Specify if you are running a 32 or 64 bit version
    3. Specify your operating system and if it is 32 or 64 bit.
    4. Attach a screenshot if your issue can be seen on the screen
    5. Attach a zip file if you have multiple files (crash reports, log entries, etc.) related to your issue.

If not, please take a moment to edit your original post or reply to this one.

*** Make sure you do not post any licensing information ***
User avatar
davidc
Posts: 4452
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: 'Edit with PrimalScript' not showing up for some file ty

Postby davidc » Thu Sep 03, 2015 3:39 pm

I'm not sure why this is no longer works. It is possible that one of the Windows updates changed the behavior of bat and cmd files. All other file types with PerceivedType Text behave normally.


David
David
SAPIEN Technologies, Inc.
User avatar
davidc
Posts: 4452
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: 'Edit with PrimalScript' not showing up for some file ty

Postby davidc » Thu Sep 03, 2015 4:02 pm

If you add the command to the following entry, it will then appear:

HKEY_CLASSES_ROOT\batfile\shell\Edit with PrimalScript\command

For cmd:

HKEY_CLASSES_ROOT\cmdfile\shell\Edit with PrimalScript\command

David
David
SAPIEN Technologies, Inc.
User avatar
TXTechie
Posts: 5
Joined: Wed Mar 25, 2009 6:39 am

Re: 'Edit with PrimalScript' not showing up for some file ty

Postby TXTechie » Fri Sep 04, 2015 8:15 am

When I attempt to add the suggested registry keys/values, I receive the attached error message - even on a fresh install of Win7 SP1 (64-bit) and even logged on using the local "Administrator" account (with UAC turned off).

It's still strange that this is only happening with .bat & .cmd files (at least of the common file types that I usually edit and have tried so far, including VBScript, Powershell, XML files and even normal text files).

I noticed in the other forum thread to which I shared a link, it was mentioned that the older PrimalScript 3.1 used a different method of file associations. I was using PrimalScript 3.1 before and this feature was working fine with .bat & .cmd files. Would you be willing to share the registry keys/values I would need to use to utilize the old PrimalScript 3.1 functionality?

TXTechie
Attachments
Error.png
This is the Error I receive.
Error.png (7.75 KiB) Viewed 2416 times
User avatar
davidc
Posts: 4452
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Re: 'Edit with PrimalScript' not showing up for some file ty

Postby davidc » Fri Sep 04, 2015 10:08 am

Unfortunately I don't have that information on PrimalScript 3.1.
Usually running the RegEdit with elevation will allow you to edit the entries, unless you are restricted by Domain Policy.

David
David
SAPIEN Technologies, Inc.

Return to “PrimalScript”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests