Error Creating Directory During Install

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
ecorreale
Posts: 5
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:58 am

Error Creating Directory During Install

Post by ecorreale » Tue Jun 16, 2009 12:58 am

The following error is generated during installation. The Directory H:ecorreale already exists and can not be changed because it is a system directory.

User avatar
davidc
Posts: 5913
Joined: Thu Aug 18, 2011 4:56 am

Error Creating Directory During Install

Post by davidc » Tue Jun 16, 2009 1:33 am

As you alluded to, it looks like a permissions error. Please answer the following questions, so that we may assist you further:

What OS are you running?
Are you installing PrimalScript on a network drive (H:)? If so, can you post the installation path you are using when running the installer?

Thank you

David
David
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
ecorreale
Posts: 5
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:58 am

Error Creating Directory During Install

Post by ecorreale » Tue Jun 16, 2009 1:34 am

Windows 2003 Server 32-Bit

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7121
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Error Creating Directory During Install

Post by Alexander Riedel » Tue Jun 16, 2009 2:33 am

As David asked, is this the installation path (H:ecorreale) you specified?
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
ecorreale
Posts: 5
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:58 am

Error Creating Directory During Install

Post by ecorreale » Tue Jun 16, 2009 2:43 am

My bad...I didn't read the entire question.

My OS is WIndows 2003 Server SP2.
The install file is being run from C:PrimalScript2009.exe
The installation path is the application default (see image below)
H: is not a network drive, it's a RAID array on my local system. The My Documents directory is stored on the array at H:ecorrealeMy Documents. This is why the path H:ecorreale is considered a system folder by the OS.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7121
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Error Creating Directory During Install

Post by Alexander Riedel » Tue Jun 16, 2009 3:10 am

This appears to be a common issue with Windows installer if you redirect My documents for all users.
As far as I can tell from various windows installer forums, you must exclude the installer account from that redirection.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
ecorreale
Posts: 5
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:58 am

Error Creating Directory During Install

Post by ecorreale » Tue Jun 16, 2009 3:14 am

You're the best!I ran the installer as the local machine administrator (an account that does not have any My Document folder redirection) and the installer ran without error.Thanks

User avatar
ecorreale
Posts: 5
Joined: Tue Jun 16, 2009 12:58 am

Error Creating Directory During Install

Post by ecorreale » Tue Jun 16, 2009 3:15 am

I'd like to add that I've been using Primal Script for nearly 10 years and it is by far my favorite script editing tool!!

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7121
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Error Creating Directory During Install

Post by Alexander Riedel » Tue Jun 16, 2009 3:46 am

We are VERY glad to hear that and I am glad I could help.

Alex
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.