Search found 11 matches

by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 2:03 pm
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Re: Install-ADDSForest ok by script but not in winform

Thank you but just now I found on web in technet this and it works ! : start-job -Name addFeature -ScriptBlock { Add-WindowsFeature -Name "ad-domain-services" -IncludeAllSubFeature -IncludeManagementTools Add-WindowsFeature -Name "dns" -IncludeAllSubFeature -IncludeManagementTools Add-WindowsFeature...
by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 12:47 pm
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Re: Install-ADDSForest ok by script but not in winform

Sorry but I'm french and my english is very bad, I don't understand that you said; could you show me please ? Maybe with an example ?
by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 10:55 am
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Re: Install-ADDSForest ok by script but not in winform

Ok it's done for the attachment of the file and for the deletion of code in the post.
by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 9:33 am
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Re: Install-ADDSForest ok by script but not in winform

essai.Export.ps1
(6.59 KiB) Downloaded 23 times
Ok thank you. So I need to put for the command "Add-WindowsFeature -Name $Feature -IncludeManagementTools" :

$test={"Add-WindowsFeature -Name $Feature -IncludeManagementTools"} start-job -ScriptBlock $test
What do you think ? Do you think if it's ok like this ?
by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 8:23 am
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Re: Install-ADDSForest ok by script but not in winform

Thank you.
But it's not azure, but just install new forest in Windows 2012 R2.
I create GUI to install new forest, gpo, OUs, Groups and Users AD Accounts but the only problem it's to use button to run the installation of new forest, maybe there is a solution to resolve this kind of problem ?
by thematterneo
Wed Aug 08, 2018 7:46 am
Forum: Windows PowerShell
Topic: Install-ADDSForest ok by script but not in winform
Replies: 11
Views: 796

Install-ADDSForest ok by script but not in winform

Hello, In Powershell, no problem for the installation of new forest, but when I create just one button in new form on PowerShell Studio 2018 it doesn't work (message : WARNING: The plug-in for "Active Directory Domain Services" is taking more time to load than expected). Maybe someone can help me fo...
by thematterneo
Mon Jul 09, 2018 5:30 am
Forum: PowerShell GUIs
Topic: GUI to install new domain
Replies: 7
Views: 414

Re: GUI to install new domain

Ok I see but to install this kind of role, I don't think that it's very appropriate and maybe someone has already got this problem ?
by thematterneo
Mon Jul 09, 2018 5:17 am
Forum: PowerShell GUIs
Topic: GUI to install new domain
Replies: 7
Views: 414

Re: GUI to install new domain

Sorry I'm new user of Powershell studio; what do you mean installing as a job ?
by thematterneo
Mon Jul 09, 2018 5:10 am
Forum: PowerShell GUIs
Topic: GUI to install new domain
Replies: 7
Views: 414

Re: GUI to install new domain

I export in ps script : #------------------------------------------------------------------------ # Source File Information (DO NOT MODIFY) # Source ID: a885b8f9-ce0e-4b65-93b8-36a1bd9f489b # Source File: install.psf #------------------------------------------------------------------------ #region F...
by thematterneo
Mon Jul 09, 2018 5:08 am
Forum: PowerShell GUIs
Topic: GUI to install new domain
Replies: 7
Views: 414

Re: GUI to install new domain

Thank you for your reply.
No, without the management tools, it's the same.
I tried to run this command in powershell, and this role is installed in few seconds.